KOSGEB, TÜBİTAK ve Dünya Bankası iş birliğinde Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında KOBİ’lere 450 Milyon Dolarlık destek verecek. Kobi ve Orta ölçekli işletmelerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan Yeşil Sanayi Destek Programı’nın devreye alındı.
450 milyon dolarlık bütçeye sahip proje, Sanayi ve Teknoloji
Bakanlığı koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB eliyle yürütülecek.
KOSGEB Ayağında İki Ayrı
Teklif Çağrısı
KOSGEB
tarafından yürütülecek olan Yeşil Sanayi Destek Programı ile 250 milyon
dolarlık bütçeyi küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımına aktarılacak.
Proje kapsamında KOSGEB ayağında iki ayrı çağrı yayınlanmıştır.
“Sanayi
KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı”
ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon
TL’ye kadar, “Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı” ile de
enerji, su ve hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık
geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi konu başlıklarında
hazırlanacak projelere 4 milyon TL’ye kadar destek sağlanacak.
Başvuru Hakkında: http://bit.ly/46POvR9
Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında TÜBİTAK
Çağrıları Açıldı
Özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenecektir. Bu amaçla 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı hayata geçirilmiştir. 1801 programı ile TÜBİTAK hibe desteğe ilave olarak, geri ödemeli destek mekanizması da uygulanmaya başlayacaktır. 6 yıl sürecek olan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından farklı türde çağrılar açılacaktır.
Dünya Bankası’nın sağladığı 450 milyon dolarlık desteğin bir kısmı kullanılarak hayata geçirilen Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, TÜBİTAK tarafından 3 yeni çağrı açıldı.
✔️ 1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı: Bu çağrı, 36 aya kadar destek süresi ve 300 milyon TL'ye kadar konsorsiyum bütçesi ile büyük ve orta ölçekli şirketler, Ar-Ge/Tasarım Merkezleri, KOBİ'ler ve akademik kurumları kapsıyor. Araştırma kurumlarına %100 hibe, sermaye şirketlerine ise %50'si geri ödemeli destek sunuluyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.
✔️ 1832 - Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı: Yeşil dönüşüm faaliyetlerine odaklanan bu çağrı, firmaların Ar-Ge çalışmalarını ve prototiplerini destekliyor. Destek süresi 24 ay, bütçe limiti büyüklüğe göre değişiyor. Sermaye şirketlerine %50'si geri ödemeli destek sağlanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.
✔️ 1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı: KOBİ'ler için teknik yardım hizmetleri sunacak olan program 2024 başında açılacak. Destek süresi 6 ay, bütçe limiti 210.000 TL. Hizmetlerin %90'ı hibe olarak karşılanacak.
TÜBİTAK'ın sunduğu bu fırsatları değerlendirmek ve daha fazla bilgi almak için TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi - PRODİS (eteydeb.tubitak.gov.tr) üzerinden başvurabilirsiniz.
Daha fazlası için: https://lnkd.in/d5Zr8vZD